Jag har iakttagit att drömmar kan…

Drömmar kan verkligen vara otäckt, underliga och innehållsrika så till den milda grad att verkligheten kan ta ett tag innan den omfamnar hela ens väsen. Jag ligger bland blommor och blad och kämpar med små tunga andetag. En ”yr i bollen” känsla väcker min nyfikenhet till liv och med ens ser jag saker jag känner igen och minns. Gravstenen och det praktfulla trädet hälsade mitt minne att jag nu var några meter ifrån min mormor och morfars på Råcksta kyrkogård. Vinden smekte lätt min panna och min långa lugg gjorde sina försök att mörka var resten av mig fanns.

Att känna sig splittrad var inte en favoritsysselsättning även om man skulle kunna tro det. Solen värmde mitt ansikte när en kraftig sladdrig, släpande klåda började på vänstra kinden ner mott skäggets kant. Jag höll på att bli tokig av denna hemska klåda som bara ökade ju mer jag försökte ligga still. Det dröjde inte länge. Jag blev, jag var och är tokig.

Jag, en tokig fåfänga, ligger här splittrad, tung andandes som en dåre försöker jag samla mig till verkligheten. Här på Råcksta kyrkogård. I min säng, i Älvsjö. Jag vaknade med en slemmig intorkad fläck. På kinden. Det är väl dags nu, att vakna?

Usch. Jag vill ha frukost nu. NU Tack!

Share Button